Allerlekkerste Brownies!

Brownies zijn altijd lekker en ik maak deze lekkere snack dan ook altijd heel graag. Tijdens een van mijn dieetmomenten was ik op zoek naar een brownie recept waar geen toegevoegde suiker, gluten en lactose was toegevoegd. Na lang zoeken had ik hem gevonden op zoetrecepten.nl. Hierbij worden de brownies gezoet met appelmoes en dadels. HEERLIJK!

Ze zijn gezond vanuit een perspectief van ‘er zijn geen  chemische stoffen en geraffineerde suikers toegevoegd’. Want ze zijn gezoet met dadels en er zit relatief veel vet in door de hazelnoten en het amandelmeel. Weliswaar de goede, onverzadigde vetten, maar daardoor dus wel veel calorieen. Conclusie uit de bovenstaande is dat je mag genieten van de leuke en lekkere dingen in het leven. Dus MAAK en EET deze lekkere brownies, maar met mate want TE is nooit goed! Hahah Cliché hè!

Hieronder dit heerlijke recept:

  • 250 gr ontpitte dadels
  • 250 ml ongezoete appelmoes
  • 75 gr cacoapoeder
  • Theelepel vanille arome
  • 3 eieren
  • 150 gr amandelmeel – spelt of havermeel als je het niet glutenvrij en iets minder vet wil maken
  • Theelepel bakpoeder
  • 150 gr hazelnoten
  • 150 gr extra pure chocolade
  • Extra toe te voegen: Rozijnen, cashewnoten
  • Extra toppings: Kokossnippers, cacoanibs

Week de ontpitte dadels 10 minuten in een bak met heet water. Doe de geweekte dadels hierna samen met de appelmoes in de blender en maal deze zo fijn mogelijk. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik van 15 bij 25 cm in en bekleed deze met bakpapier. Giet het mengsel in een beslagkom en mix hier het cacaopoeder en de vanillearoma doorheen. Mix vervolgens ook de eieren erdoorheen en wanneer deze goed zijn opgenomen ook het amandelmeel en bakpoeder.
Hak de hazelnoten grof en zet hiervan 50 gram apart. Meng 100 gram door het beslag. Neem de bakvorm en giet hier het browniebeslag in.
Zet de brownies voor 45 minuten in de voorverwarmde oven, maar dek de brownies na 25 minuten af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Laat de brownies hierna goed afkoelen. Smelt de pure chocolade au bain-marie, giet deze over de brownie, strijk glad en verdeel de overgebleven hazelnootjes erover. Laat de pure chocolade opstijven voor het aansnijden.
Bewaar de brownies max. vijf dagen in een goed afgesloten bak of vries ze in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *