Eerste kookblog (bear with me) – Bosbessentaart met Peer

Net als zoveel andere heb ik tijdens de crisis meer tijd gevonden voor activiteiten waar ik voorheen niet echt aan toe kwam. Een daarvan is het maken van deze website en een andere is koken en bakken. Ik vind koken en bakken heel rustgevend en ik kan er al mijn creatieve energie op loslaten. Als kers op de taart creëer je óók nog iets lekkers! Ik heb al allerlei misbaksels gemaakt (van vegan zandkoekjes tot bobotie en courgette-kokos koekjes) en ik zal deze recepten delen op het moment dat ze beter gelukt zijn.

Gisteravond bedacht ik na het sporten (home workout obviously) dat het lekker was om een taart te maken. Het liefst een taart zonder schuldgevoel en een te groot risico op Corona kilo’s. Ik herinnerde me een recept van ‘Healthy by Elisa’ dat ik vorige week op Instagram voorbij zag komen. Ik had uiteraard goede voorbereidingen getroffen (NOT) en dus had ik geen amandel- en havermeel meer in huis. Ik besloot daarom om kokosmeel en speltmeel te gebruiken aangezien zowel amandel- als kokosmeel beiden wat vetter en zoeter zijn en spelt- en havermeel beiden wat hartiger smaken dacht ik dat dat het wel zou moeten lukken.

Na een uurtje knutselen en wachten (duurt lang!), was het resultaat klaar om 22:00. Ja I know, beetje laat voor taart maar wat was hij lekker!! Ik denk dat de kokosmeel iets minder zoetig is dan amandelmeel, want de bodem mocht voor mijn smaak iets zoeter. Ik ben absoluut geen zoetekauw, dus dat betekent dat hij niet echt zoet was.. Al met al is het een heerlijke, gezonde taart zonder geraffineerde suikers en kunstmatige smaak- of zoetstoffen. Je zou de taart ook prima als volwaardig ontbijt met wat kwark voor de eiwitten kunnen eten. Ik heb de taart ook uitgedeeld aan vrienden en overburen (Ja met 1,5 mtr afstand) en ze vonden hem heel lekker! Dus nog beter gelukt dan dat ik zelf dacht!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *