Wat voor sport doe ik en hoe kom ik hier?

Een ander belangrijk onderdeel van mijn leven is beweging. Ik ben nogal energiek van nature en wordt nog drukker op het moment dat ik niet regelmatig mijn energie kwijt kan (Excuses voor mijn omgeving!). Daarom sport ik nu 4-5 keer per week bij de Buitengewoon Sportief. Hier kan ik fijn mijn energie kwijt en ik heb hier inmiddels heel wat vrienden gemaakt. Ik ben nu heel fanatiek, maar dat is niet atlijd zo geweest.  

Vroeger deed ik ook allerlei sporten; zoals badminton, paardrijden, dansen en dansmarietjes (nee niet met van die stokjes, dat zijn mariorettes – google maar). Toen ik naar de universiteit ging, was ik niet gemotiveerd en vond ik niets echt leuk om te doen. Ik wilde niet te veel tijd besteden aan een sportvereniging en de universiteitsfitness vond ik eigenlijk maar niets. Ik sleepte me 2 of 3 keer per week naar de fitness, maar ik vond het lastig om te bedenken wat te doen. Want hoe werken de apparaten ook al weer  en welke oefeningen moest ik doen. Ik was ook vaak onder de indruk van de gespierde vrouwen en mannen, die wel precies leken te weten wat te doen. Na een jaar of twee was ik, tot mijn verdriet, ook best wat kilootjes aangekomen.
Toen mijn schoonfamilie begon met bootcamp ben ik in een herfstvakantie eens meegegaan en werd direct verliefd. Ik vond de combinatie kracht en conditie heel leuk en ik hoefde simpelweg maar te doen wat er gezegd werd. De bootcamp werd al snel aangevuld met ‘Strength and Conditioning’, Obstacle Run en Defensie trainingen. Dit vond en vind ik allemaal heel leuk.

Door het vinden van deze passie sport ik ondertussen al 5 jaar en ben ik steeds gemotiveerder geworden. Ik bootcamp nu ongeveer 4 keer per week en ren, op de zondagmorgen, ook nog een rondje vanuit mezelf. Het is heel leuk om te zien hoe ik steeds beter en sterker wordt. Ik zou willen zeggen zonder dat ik het merkt, maar ik merkt het wel als ik zoveel spierpijn hebt dat ik niet meer van de WC kan opstaan! Hahaha.
Na een paar jaar trainen ben ik intern opgeleid om ook trainingen te mogen geven. Ongeveer 1x per week mag ik dus een groep fanatiekelingen lesgeven in de oefeningen die ik zelf zo leuk vind. Hier krijg ik ook veel energie van en blijf ik zelf gemotiveerd.  Een win-win situatie zou ik zeggen.

Uiteindelijk behaal je het beste resultaat als je een sport doet die je leuk vindt, in een inspirerende omgeving en met motiverende mensen. Ik heb dat gevonden door trial-and-error en als ik het kan, kan jij het ook!

One Reply to “Wat voor sport doe ik en hoe kom ik hier?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *